23.06.2017

Ramazan Bayramı Mesajı

25 Haziran 2017 Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan bayramı; oruç ibadetini ifa etme, sabır, barış, huzur, birlik ve beraberlik, nefisleri terbiye, günahlardan arınma, fedakârlık ederek, yoksula, kimsesize ve çaresize çare olmanın sevincinin bayramıdır.

İçerisinde pek çok, anlam, değer taşıyan Oruç ibadeti; sadakat,  teslimiyet ve fedakarlığın göstergesidir. Ramazan boyu yediden yetmişe camilere koşan Müslümanlar, Allah`a olan bağlılıklarını, yalnız onun rızası için oruç tuttuklarını, ondan başka sığınılacak makam olmadığını ispat etmişlerdir. İftar sofralarında ve camilerde bir araya gelen cemaatleri birbirine bağlayan en önemli unsur, Allah’a iman, İslam dini ve islam kardeşliğidir.

İslam dünyası bir taraftan bayram sevincini yaşarken, öte yanda komşu ülkelerde Müslümanlar birbirlerini acımasızca katletmektedirler. Arada kavgayı çıkaran ve körükleyen misyoner ve provokatörlerin de oyunlarına gelmektedirler. Çinde, Arakanda, Türkistanda asimile ve soykırıma tabi tutulan kardeşlerimiz bulunmaktadır. Onlara da  dua etmeli ve maddi manevi ve destekte bulunmalıyız.

Yüce Allah bize “Ey iman edenler toptan barışa girin, şeytanın hilelerine  tabi olarak aldanmayın, ki o şeytan sizin apaçık düşmanınızdır” (Bakara,208) buyuruyor. O halde en birinci müştereğimiz olan İslam kardeşliğinde kalplerimizi birleştirerek, renge, ırka, dile, kültüre, coğrafyaya, makama, mevkiye, siyasi görüşe bakmaksızın kardeşçe yaşayalım, Habil gibi engin, Yusuf (a.s.) kadar derin, İbrahim (a.s.)  gibi dost, İsmail (a.s.) gibi halim ve sabırlı bu güzel huyların hepsini şahsında toplayan Hz. Peygamberimiz gibi olalım. Yunus Emre gibi yaratılanı yaratandan ötürü sevelim.

Evlerinden ve memleketlerinden zorunlu olarak ayrılarak ülkemize  göçüp sığınanlara merhametle yaklaşalım, onların ve çevremizdeki düşkünlerin, kimsesizlerin kimsesi olalım. Büyüklerimizi ziyaret edelim, küçüklerimize bayramı hissettirelim, komşu ve akrabalarımızı ziyaret ederek bayramlaşalım, Bayramı vesile ederek dargınları barıştıralım, barışalım.

Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen şer güçlerin maşaları vatan haini teröristlerle mücadelede asker, polis ve bütün güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan yardım etmesini niyaz ediyorum. Yüce Rabbimizden bütün şehitlerimize rahmet ve yakınlarına sabr-ı cemiller vermesini diliyorum.

Bu duygular içinde; tüm İslam âleminin, vatandaşlarımızın ve din görevlilerimizin mübarek Ramazan Bayramı`nı kutluyor, bu bayramın, İslam âlemine, ülkemize, hanelerimize, insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum.

Nedim ÖZKAL

Kilimli Müftüsü