01.09.2016

9-Hasan Şakir SANCAKTAR 1974-1978

1937'de Trabzon-Sürmene ilçesi Yağmurlu (Çimilit) köyünde doğdu. 9 Yaşında hafız oldu. Tecvit tashihi huruf, cezeri gibi ilimlerle meşgul oldu ve Kur'an-ı Kerimi usulüne göre okuma melekesini ilerletti. Babasından ve medreseden Arapça ve dini ilimler okudu. İlkokul ve ortaokulu hariçten bitirerek Zonguldak Endüstri Meslek Lisesinin elektrik bölümüne devam etti ve bitirdi. 1960 yılanda muharebe yedek subay olarak orduya katıldı. Terhisini müteakip Zonguldak Merkez Vaizliğine tayin oldu. Vaizlik görevini sürdürürken liseyi bitirdi ve 1964-1965 öğretim yılıda Ankara İlahiyat Fakültesine girdi. Bu fakülteyi bitirdikten sonra Sivas Müftülüğüne tayin edildi. 1974'de Zonguldak Müftülüğüne, 1978'de Ankara Müftülüğüne tayin edildi. Çeşitli gazetelerde yayımlanmış çok sayıda dini yazıları, 40-50 adet radyo konuşmaları ve TV'de 20'den fazla dini sohbetleri olmuştur. "İzahlı ve Tenkitli İlmihal" adlı bir deneme eseri olan SANCAKTAR, evli ve 5 çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.