23.03.2017

“BİLGİ VE DEĞER BAĞLAMINDA KADIN” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Zonguldak Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca “BİLGİ VE DEĞER BAĞLAMINDA KADIN” konulu panel 23 Mart 2017 Perşembe günü gerçekleştirildi. Müftülüğümüz konferans salonunda, sunumunu Medine Yeşil Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Emine SAĞLAM’ın yaptığı panelde, Yeni Mahalle Kur’an Kursu Öğreticisi Fatime DEMİRCİ Kur’an tilavetinde bulundu. Başkanlığımızın hazırladığı “KADIN” konulu sinevizyon gösteriminden sonra Zonguldak Müftüsü Rüstem CAN açılış konuşması yaptı.

Moderatörlüğünü İl Vaizi Saliha BAYRAKTAR BULUT’un yaptığı panelde ADRB Vaizi Elif DAĞDEVİREN “Vahiy ve Sünnet Işığında Değer Üreten Bilge Kadın: Hz. Aişe” konulu sunum yaptı. ADRB Vaizi Derya GÖVEÇ “İlk Vahiy ve Hz. Peygamber’in Hz. Hatice ile Diyaloğu, Asr-ı Saadeti Anlamak ve Örnek Almak Bilge Kadınlar Örneği” konularını işledi. Moderatör Saliha BAYRAKTAR BULUT ise “Vahyin Yücelttiği Kadın: İslam Öncesi ve İslam Sonrası Kadın” konulu sunum yaptı.

Aziziye Kur’an Kursu Öğreticisi Gülcan YILMAZ ise şiir dinletisinde bulundu. Hastane Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Rukiye KAR’ın yaptığı duanın ardından program sona erdi.