30.09.2019

HAFIZELERİMİZ İSLAM ALEMİNİN GÖZ BEBEĞİDİR.

Zonguldak Müftülüğü ile Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ortaklığında eğitime devam eden Hafızlık Kur’an Kursunda 4 öğrenci daha yapılan sınavda başarı göstererek hafızlık belgelerini almaya hak kazandı.

35’i yatılı olmak üzere yaklaşık 120 öğrencinin eğitim gördüğü projede bu güne kadar toplam beş öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olarak Hafızlık Belgesi almaya hak kazandı.

Yaklaşık 11 ay gibi kısa süre zarfında hıfzını tamamlayan öğrencilerimiz Hafızlık Belgelerini Zonguldak Müftüsü Rüstem Can’dan aldılar. Müftülük makamında yapılan belge takdim programda Müftü Rüstem Can “Samimiyet ve ihlasla başlanan her iş, Allah’ın da yardımıyla hayırla sonuçlanır. Bu öğrencilerimiz anne-babalarının olduğu kadar hem şehrimizin hem ülkemizin hem de tüm İslam aleminin göz bebeğidir” dedi.

Öğrenci velilerinin ve kurs hocalarının da bulunduğu programda, çiçeği burnunda hafızelerimize her gün mutlaka cüz okumalarını tavsiye eden müftü Can “Şu an inşa halinde olan Yatılı Hafızlık Kur’an Kursumuz bittiğinde, şehrimizin manevi dokusuna katkı sağlayacağı gibi Kur’an eğitimi ve hafızlık konusunda karşılaştığımız sorunları ve eksiklikleri de giderecektir. Bu kadar kısa sürede hıfzını tamamlayarak hafız olma bahtiyarlığına eren ve büyük başarı sergileyen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Rabbimden sayılarını artırmasını niyaz ediyorum. Büyük özveri ve fedakarlık göstererek bu yavrularımızın eğitimine katkı sağlayan hocalarımızı, proje paydaşlarımızı ve velilerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.