23.10.2019

KYK’DA ARAPÇA KURSLARI DEVAM EDİYOR…

KYK Zonguldak Erkek Öğrenci Yurdunda kalan İlahiyat Fakültesi Hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik Arapça Sarf-Nahiv kursu yurt eğitim salonunda başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 2015 yılında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde KYK Yurtlarında Manevi Danışman adı altında Diyanet personeli görev yapmaktadır. KYK Zonguldak Yurdunda görevli müftülük personeli/KYK Manevi Danışmanı koordinesinde, İl Vaizi Kerim Bayuk tarafından, İlahiyat Fakültesi Hazırlık sınıfı öğrencilerden gelen talep doğrultusunda Arapça Sarf-Nahiv kursu düzenlenmektedir. Haftada bir gün 3 saat olarak planlanan kursa yaklaşık 20 öğrenci katılmaktadır. Hazırlık sınıfı müfredatında bulunan Sarf-Nahiv derslerine yönelik; önceki konuların müzakeresi, gelecek konuların da mütalaası yapılmaktadır. Söz konusu kursa katılan öğrenciler, Arapça kursunda aldıkları bu eğitimin, ilgili konuları kavramalarına yardımcı olduğunu, bu programı düzenleyen, emek veren KYK ve İl Müftülüğü yetkililerine teşekkürlerini bildirdi.