09.12.2019

EVLİLİĞE İLK ADIM

Diyanet İşleri Başkanlığımızın himayelerinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmek amacıyla, “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek Projesi- Evliliğe İlk Adım Seminerleri” Zonguldak İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde başladı. Seminerin açılışını gerçekleştiren il müftü yardımcısı Bayram Danacı “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır” ayeti ekseninde aile kurmanın ve aile olmanın önemine ve ailede bulunması gereken meveddet ve rahmet konularına değindi. Ardından ADRB Vaizi Elif Dağdeviren “Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik” ve “Nikâh ve Sorumlulukları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

“Evliliğe İlk Adım” Seminerleri 4 hafta boyunca devam edecek olup, yeni grupların oluşması ile hafta içi ve hafta sonu grupları şeklinde müracaatlar kabul edilmektedir.