05.12.2019

ENGELLİLER HAFTASI PROGRAMLARI

Engelliler günü münasebetiyle müftülüğümüz engelli koordinatörlüğünce organize edilen programlar, il müftü yardımcımız Nurdan Albayrak, Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin’i 02.12.2019 günü dernek binasında ziyaret etmesiyle başladı. Ziyarette engelliler hakkında bilgi alış-verişinde bulunularak il genelinde bulunan engelli bireylerin sorunları ve manevi destek konuları dile getirildi. Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin dernek bünyesinde görme, işitme, zihinsel, bedensel engellilerin bulunduğunu ve bu insanlara ulaşma konusunda müftülük çalışmalarına destek olacağını belirtti. Söz konusu ziyaret neticesinde birlikte çalışma konusunda görüş birliğine varıldı.

KONFERANS

Bülent Ecevit Üniversitesi Engelli Koordinatörü Hakan Kalyon’un sunumuyla gerçekleşen “Erişilebilirlik Ve Engellilik” konulu konferans din görevlilerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Konferansta “engelli kimdir? Engelli bireylere nasıl davranılmalıdır? Engelli bireylerin ihtiyaçları nelerdir? Engelli bireyler için yapılan faaliyetler nelerdir?” konularda bilgi verildi.

ACILIK TUBA KIZ KURAN KURSU İŞİTME ENGELLİLER SINIFININ HAZIRLADIĞI ENGELLİLER GÜNÜNE ÖZEL KAHVALTI

Etkinliğe Zonguldak il müftümüz Rüstem Can ve eşi Zeliha Can, il müftü yardımcısı Nurdan Albayrak, ADRB vaizi Elif Dağdeviren, murakıp Satiye Yol imam-hatip İlker Danacı engelli koordinatörü Elif Yılmaz Kara ve işitme engelli bireyler  ve akrabları katılmıştır. Kahvaltıdan sonra il müftüsü Rüstem Can’ın yemek duası işaret diline Elif Yılmaz Kara tarafından çevrilinmiştir. Kahvaltı sonrası yapılan engellilik üzerine sohbetin ardından yasin suresi işaret diliyle okunarak İslam alemi için dua edildi.

ZİYARETLER…

Engelliler günü münasebetiyle müftülüğümüz engelli koordinatörlüğünce organize edilen programların bir diğeri ise ziyaretleridir. Gerek çalışan gerekse emekli olan personelimizden engelli yakınları bulunan din görevlilerimiz evlerinde ziyaret edilerek yakınlarının durumları hakkında detaylı bilgiler alındı. Yapılan manevi destekten oldukça memnun olan engelli yakınları bu ziyaretlerin ve engellilere yönelik programların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.