05.02.2020

GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KIŞ KAMPI

Başkanlığımızca yurt genelinde planlanan “GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KIŞ KAMPI” ilimizde 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Devrek Gürbüzler Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunda yapıldı.

Zonguldak merkez ve ilçelerimizden 12-14 yaşları 56 öğrenci ara tatilde eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Kampta öğrenciler “Sorumluluk Bilinci, Hayata Yakınlık, Akran Öğrenimi, Kriz Yönetimi, Birlik ve Beraberlik, Milli ve Manevi Değerler Bütünü” modüllerinde kazanımlar elde etti.

Maneviyat İstasyonlarında İslam inanç ve ibadet esasları ile İslam ahlakı üzerinde duruldu. Ayrıca Elazığ ve çevre illeri etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim tilavet edilerek duası yapıldı.

Sağlıklı Yaşam ve Spor İstasyonlarında Futbol ve Langırt turnuvaları düzenlenerek ekip halinde başarıya ulaşma hedeflendi. Ayrıca doğa yürüyüşü ve kamp ateşinin yakılmasıyla da izcilik ritüelleri gerçekleştirildi.

Kamp Oyunu Etkinliklerinde ise öğrencilere Akıl oyunları oynatılarak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlaması hedeflendi. Ayrıca Matrak, çuval yarışı ve ip çekme gibi geleneksel oyunlara da yer verildi.

Kamp programı il müftüsü Rüstem Can ve ilçe müftülerinin katıldığı veda programıyla son buldu. Müftü Rüstem Can ve ilçe müftüleri kampa katılan öğrencilere katılım belgeleri ve muhtelif hediyeler takdim etti.