14.11.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE UMRE SEMİNERİ DÜZENLENDİ

İlimizde Kutsal umre yolculuğuna çıkacak vatandaşlarımız için müftülüğümüzde ilk umre semineri düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile İlimizden umreye gidecek olan “24 günlük servisli 4.Tur'a kayıt yaptıran  umrecilerimize 13.11.2018 Salı Günü Saat 09.00’da İlimiz Müftülüğü Hac ve Umre Salonunda seminer düzenlendi.

Yaklaşık 31 kişinin katıldığı seminerde Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı’nın yanı sıra Hac ve umre Hizmetleri Şube Müdürü Alaattin Tutkun ve  İl ADRB Vaizi Elif Dağdeviren tarafından aşağıdaki konular hakkında bilgi verildi.

“İbadet Bilinci ve Umre İbadeti”

“Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık”

“Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci”

”Ana Hatlarıyla Umre ve Menasiki”

”Umrenin Hikmeti ve Umre Sembollerinin Anlamı”

”Hz. Peygamber (sav), Mescid-i Nebi ve Medine”

”Kadınlara Özgü Haller” konuları işlendi.

Seminerin sonunda kutsal yolculuğa çıkacak olan umrecilerimize MERS COV virüsü hakkında bilgilendirme yapılarak aşılarının yapılmasıyla seminer son buldu.