18.03.2018

ŞEHİTLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü münasebetiyle Pazar günü Zonguldak Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törenle başlayan program, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Şehitlik ziyaret ile devam etti. Zonguldak Valisi Sn. Ahmet Çınar ve beraberindeki heyetin her bir kabre karanfil koymasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetini Merkez Acılık Hz. Ali Camii İmam-Hatibi Nizamettin Dereli, duayı ise İl Müftüsü Rüstem Can yaptı. Şehitlikteki programın ardından Kız İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda Erdemir Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu “Çanakkale” konulu gösteri izlendi.

Vali Çınar ve beraberindeki heyet Şehit aileleri ve gazilerin onuruna Polis evinde verilen öğle yemeğine geçti. Buradaki programda varlığımız nedeni olan şehitlerimize minnet duymamız gerektiğini belirten Vali Çınar, bu duyguyu nesillerimize de aktarmamız gerektiğini vurguladı. Vali Ahmet Çınar ve beraberindeki heyet ikindi namazına müteakip merkez Ulu Cami’de düzenlenen Mevlit programına katıldı. Ulu Cami’de düzenlenen mevlit programında din görevlilerimiz Kur’an-ı Kerim tilavet ederek, mevlid-i şerif, ilahi ve kasideler seslendirdi. Program bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin aziz ruhlarına yapılan dua ile son buldu.