20.03.2018

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü münasebetiyle merkez Karaman Beldesinde program düzenlendi.

19 Mart 2018 Pazartesi günü saat 14.00’te Karaman Beldesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Vekili ve Karaman Belediye Başkanı Ahmet Karakaya, İl Müftüsü Rüstem Can, İlçe Jandarma komutanı ve ilçe daire amirleri, Karamanlı vatandaşlar, din görevlileri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından din görevlilerimiz ilahi ve kasideler seslendirdiler. Karaman Amele birliği İlkokulu öğrencisi Esra Neva Akmeşe istiklal marşımızın tamamını okuyarak dinleyicileri etkiledi.

“Çanakkale’yi Anlamak” konulu konferansını sunmak üzere mikrofona gelen İl Müftüsü Rüstem Can şehadeti arzu eden sahabelerden, Çanakkale neslini yetiştiren analardan, Seyit Onbaşılardan örnekler verdi. Bundan 103 yıl önce Çanakkale’de 250 bin kişinin verdiği mücadelenin 350 milyonluk İslam âleminin izzetini, şerefini ve onurunu korumak için verdiğini belirten Can, bugün de kahraman Türk Ordusunun verdiği mücadelenin yaklaşık iki milyarlık müslümanın şeref, onur ve haysiyetini korumak için olduğunu dile getirdi.