25.03.2018

MERKEZ CAMİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ilimizde yapılması planlanan Merkez Caminin temeli dualarla atıldı.

23 Mart 2018 Cuma günü saat 14.30’da gerçekleşen törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, İstanbul Kerime Hatun Kur’an Kursu Aşere Takrib Tayyibe İhtisas Kursu Öğretmeni Reisü’l-Kurra Mustafa Demirkan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Müftüsü Rüstem Can, Bayburt Grup Yöetim Kurulu Üyesi Ahmet Şentürk, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, ulusal ve yerel basın mensupları ile çok sayıda Zonguldaklı katıldı.

Acılık Hz. Ali Camii İmam-Hatibi Nizamettin Dereli’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İl Müftüsü Rüstem Can, yapımına başlanan Merkez Camii inşaatında emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen ise şehrin siluetine katkı sağlayacak bu eserin Zonguldak için elzem olduğuna değinerek camilerin maddi imarının yanında manevi imarının da önemine değindi. Yüklenici firma olan Bayburt Grup adına konuşma yapan yönetim kurulu üyesi Ahmet Şentürk, çocukluğunun geçtiği bu yörede böylesine bir projede yer aldıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Zonguldak milletvekilleri adına adına konuşma yapan Ak Parti milletvekili Hüseyin Özbakır, camilerin önemine ve fonksiyonlarına değindi. Törende son olarak söz alan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise “Bütün dünyada şehirlerde de herkesin her milletin dinine göre şehrin merkezinde en görünür en büyük en prestijli yerler mabetlerdir. Zonguldak İlimiz bu anlamda biraz mahrum kalmıştır. Geç oldu ama en güzelini bu meydanda vücuda getireceğiz. Bu caminin yapılmasında Cumhurbaşkanımız baştan itibaren hepimizi koşturmuş ve Allah nasip etti bugün bu temeli atıyoruz. Başbakanımızın büyük emekleri var ben hepsine şehrimize böyle bir eseri kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Reisu’l-Kurra Mustafa Demirkan Hoca tarafından dua edildi. Yapılacak Caminin Türkiye Diyanet Vakfına devredilmesiyle ilgili protokol imzalarının atılmasının ardından kurban kesilerek, programa katılan protokol tarafından Zonguldak Merkez Camii’nin temel atma töreni yapıldı.