26.03.2018

EREĞLİ MÜFTÜLÜĞÜ 6.GENÇLİK BULUŞMASI İL MÜFTÜMÜZÜN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ.

Kdz Ereğli ilçesi Gençlik Koordinatörlüğü marifetiyle gerçekleştirilen CAMİ ve GENÇLİK Buluşmaları Kdz. Ereğli Çolaklar Mahallesi Tat Metal Camiinde gerçekleşti.

6. Gençlik Buluşmasına, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Spor Müdürümüz Serkan Keleş, Kızılca Jandarma Karakol Komutanlığı Asayiş Tim Komutanı Astsby Çvş. Şükrü Yüksel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda genç katıldı.

İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Kdz. Ereğli Müftülüğü İlahi Grubunun ilahi dinletisi ile devam etti.

İl Müftüsü Rüstem CAN sohbetine “Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Melekler ile dolu şu mekânda Rabbim bizleri bir araya getirdi. Geleceğimiz adına, Rabbimizin rızasını kazanma adına bir araya geldik. Yüce Rabbim sa'yimizi meşkûr eylesin” diyerek sözlerine başladı.

İslam toplumunda gençlerin önemine değinen müftü Can, Hz. Peygamber ile beraber İslam davasını yürütenlerin Ammar b. Yasir, Mus’ab b. Umeyr gibi gençler olduğuna değindi.

Çanakkale ruhunun genç nesillere aktarılmasının önemini vurgulayan İl Müftüsü Rüstem Can, “Bizim aziz milletimiz her devirde meydanı boş bırakmamış ve kahramanlığını göstermiştir. 15 Temmuz’da ve bugün Afrin’de de aynı kahramanlığı sergilemiştir. Allah Teâla gençlerimize, nesillerimize, çocuklarımıza sahip çıkmayı bize nasip eylesin” diyerek sözlerini Çanakkale Savaşı ve Afrin başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifa dileyerek sonlandırdı.

Program, Kdz Ereğli müftülüğümüz tarafından gençlerimize kitaplar ve hadis kartelası hediye edilmesi ve yapılan ikramı ile sona erdi.