06.09.2018

ENERJİ BAKANI FATİH DÖNMEZ EMEĞİN BAŞKENTİ ZONGULDAK’TA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak ziyareti kapsamında “Maden Şehitleri Anıtı” ve “Maden Müzesi”ni ziyaret etti. Taşkömürünün bulunmasından bu yana maden ocaklarında hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı şehitler anıtı önünde ilimiz Acılık Hz. Ali Camii İmam-Hatibi Nizamettin Dereli Kur’an-ı Kerim tilavet etti. İl Müftü Vekili Bayram Danacı da hayatını kaybeden maden şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan Kur’an-ı Kerimlerin duasını yaptı.
Bakan Dönmez, anıtın hemen yanında bulunan Maden Müzesi’ni ziyaret ederek taşkömürünün bulunmasının ardından geçen süreçte yer alan materyaller ve kömürün üretilmesi aşamalarının yer aldığı simülasyonları inceledi.
Bu coğrafya bir avuç kömür için ömrünü verenlerin coğrafyası”

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve Zonguldak milletvekilleri başta olmak üzere il protokolünün de hazır bulunduğu ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak mitinginde 1500 maden işçisi alımı sözünü hatırlatan Bakan Fatih Dönmez, şöyle devam etti:

“Bu coğrafya acı tatlı hatıralara şahitlik etmiş. İçinde bulunduğumuz mekan da Zonguldak ilinde iş kazasında kaybettiğimiz işçi kardeşlerimizin, şehit kardeşlerimizin anısına yapılmış bir mekan. Emeği geçenlere Allah razı olsun demek istiyorum. Rahmeti rahmana kavuşan şehitlerimizi bir kez daha anıyorum. Bu coğrafya bir avuç kömür için ömrünü verenlerin coğrafyası. Geldiğimiz andan itibaren baktığımız, dokunduğumuz her taşta, kumda, ağaçta, havasında kumunda madencilik şehrini hissetmemek mümkün değil. Buraya ilk defa gelmiyorum. Bundan önce de üniversite yıllarımda da gelmiştim.

Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce 1500 madencinin alınacağını ve istihdam edileceğini söylemişti. Cumhurbaşkanımızın sözü bizim için talimattır. Gereği yapılacaktır. Bu konuda Taşkömürü Kurumumuz, İŞKUR ile istişare halinde, gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra süratle o işçi alımlarını yapmış olacağız. Burada 1.5 milyar ton kömür rezervimiz var. Üretim miktarımız 1 milyon ton civarında. Bunu artırmamız lazım.” dedi.