27.09.2018

DİYANET YAYINLARI İLE DİYANET RADYO VE TV TANITIMI YAPILDI

Kurulduğu günden itibaren yurt çapında başarılı yayınlara imza atan Diyanet Yayınları ile Diyanet Radyo ve Diyanet TV’nin tanıtımı ilimizde yapıldı.

Zonguldak il müftülüğü konferans salonunda DİB Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Zonguldak il müftüsü Rüstem Can, ilçe müftüleri, il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan bay bayan vaizler, şube müdürleri, gençlik koordinatörleri, KYK’larda görev yapan manevi danışmanlar, imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri hazır bulundu.

İnsanların dini bilgiye internetten ulaşma oranlarının 2014 de %2, 2018 de ise %48 olduğunu vurgulayan Çuhadar, toplumun her kesimi için dini yayınların çıkarıldığını, dijital eser uygulamasıyla 1517 eserin dijital ortama aktarıldığını ve bu çalışmaların günümüzde devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 40 dil ve lehçede 370 eserin 1,5 milyondan fazla basımının yapıldığını ve bu konudaki çalışmaların da devam ettiğini ifade etti. 27 dilde “Kuran-ı Kerim Meal” çalışmasının olduğunu ve “Hadislerle İslam” adlı eserin de 3 dilde çevirisinin yapıldığını belirtti.

Yayın hayatına TRT DİYANET olarak başlayan televizyon kanalı ise 6 Ağustos 2018 tarihinden itibaren DİYANET TV olarak daha kapsamlı ve kuşatıcı yayınlarla hizmetine devam ettiğini söyledi.

İnsanların ömürleri gibi yapılan çalışmaların ve eserlerin de bir ömürlerinin olduğunu belirten Mustafa Çuhadar, din görevlilerinden gelen soruları yanıtlayarak sunumunu bitirdi. Yapılan toplantı, müftü Rüstem Can’ın DİB Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar’a hediye takdim etmesiyle son buldu.