08.10.2018

Çaycuma ve Alaplı’da " Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" Konferanslar Düzenlendi

Çaycuma İlçe Müftülüğü tarafından 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şehit Ömer Halisdemir Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konulu bir konferans düzenlendi.

Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent  Kantarcı, İl Müftüsü Rüstem CAN, İlçe Müftüleri, Kurum amirleri ile İmam- Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin yoğun katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş yaptı. Ermiş konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu seneki temasını "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürlerolarak belirlemiştir. Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yolda olmaları umulanlar bunlardır”  dedi.

İl Müftüsü Rüstem Can “Camilerin Allah’ın yeryüzündeki evleri olduğunu belirterek, camileri imar edenlerin gerçek müminler olduklarını kaydetti. Can, “Camilerimizi sadece namaz ibadetini ifa etmek için kullanmaktan ziyade birer dinî ve ahlaki eğitim merkezine dönüştürmemiz gerekir. Bu anlamda din görevlilerine çok iş düşüyor” ifadelerini kullandı.

Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz da bütün teşkilat mensuplarının haftasını tebrik ederek başladığı konuşmasında “Asr-ı Saadetten bugüne mescit ve camilerimiz hem Allah’a ibadet edilen hem de ilim ve hikmet öğrenilen şerefli mekânlardır. Allah katında en makbul yerler olan camiler,  içinde Rabbimizin adını andığımız, kulluğumuzu, dualarımızı, niyazlarımızı O’na arz ettiğimiz mukaddes yerlerdir. Ecdadımız başta imam hatiplik olmak üzere cami görevlerini yürütenlere; minberden, mihraptan, kürsüden dîn-i mübîn-i İslâm’a hizmet edenlere “Hademe-i Hayrat” yani hayra hizmet edenler ismini layık görmüştür” diyerek ömürlerini din hizmetine vakfetmiş insanlardan örnekler sunarak konuşmasını tamamladı. Programın sonunda Kaymakam Serkan Keçeli, Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz’a ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da İl Müftüsü Rüstem Can'a  hediye takdiminde bulundu.

Alaplı’da gerçekleşen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinliklerine ise Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, İlçe protokolü ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

İlçe Müftüsü Aydın Bostancı’nın açılış  konuşmasını yaptığı programda İl Müftüsü Rüstem Can camilerin Allah’ın yeryüzündeki evleri olduğunu belirterek, camileri imar edenlerin gerçek müminler olduklarını ifade etti. Müftü Can; “Camilerimizi sadece namaz ibadetini ifa etmek için kullanmaktan ziyade birer dinî ve ahlaki eğitim merkezine dönüştürmemiz gerekir. Bu anlamda din görevlilerine çok iş düşüyor”  ifadelerini kullandı. İl Müftüsü Rüstem Can, ömürlerini din hizmetine vakfetmiş insanlardan örnekler sunarak konuşmasını tamamladı.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise din görevlilerinin topluma güzel ahlak hususunda örnek ve lider olmaları gerektiğini belirtti. Şu anda İslam ülkelerinin durumunun içler acısı olduğunu bundan kurtulmanın tek çaresinin dini iyi anlamak ve anlatmak olduğunu belirterek din görevlilerine çok büyük görev düştüğünü belitti. Programın sonunda hediye takdimi ve yemek ikramı yapıldı.