09.10.2018

Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler Konulu Konferans

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Zonguldak Müftülüğünce düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’nın konuşmacı olarak katıldığı “CAMİLER VE DİN HİZMETİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER” konulu konferans 5 Ekim 2018 Cuma günü müftülüğümüz konferans salonunda gerçekleşti. Zonguldak Valisi Sn. Ahmet Çınar’ın da katıldığı programa daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

FETO zihniyeti artık insanların dinini istismar edemeyecek

Saygı duruşu, istiklal marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapan Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, FETO zihniyetinin artık insanların dinini istismar edemeyeceğini dile getirdi. Slayt gösterisinin ardından kürsüye gelen, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı konuşmasına protokolü ve din görevlilerini selamlayarak başladı.

Dünya kurtulacaksa din gönüllülerinin gayretleriyle kurtulacaktır

Tıraşçı “âlimler peygamberlerin vekilleridir; peygamberlerin, insanlar için yapmış olduğu hizmetler peygamberlerden sonra da âlimlerce yerine getirilecektir” dedi. Din görevlisinin yaptığı hizmetin diğer hizmetlerden farklı olduğuna değinen Tıraşçı, ömrünün her bir saniyesini rutin bir şekilde geçiren bir din görevlisi değil, ömrünün her saniyesini toplumun her kesimi için yararlı ve faydalı hizmetler için uğraş ve mücadeleye adayan din görevlisi olunmasının gerekliliğini ifade etti.

Sözlerine “Dünya kurtulacaksa din gönüllülerinin gayretleriyle kurtulacaktır” diyerek devam eden Tıraşçı, cami ve din eksenli olan din hizmetlerinin, insanlarımızın bütününe ulaşılması için mahalle eksenli olarak devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Programın sonunda Vali Çınar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’ya günün anısına hediye takdim etti. Konferansın ardından il protokolü ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı Din Görevlileri Derneği Okuma Salonunun açılışını gerçekleştirdi.