Zonguldak Müftülüğü

09.05.2020

UMRE ÜCRET İADE İŞLEMLERİ

Başkanlığımızca, tüm Dünya’da görülen Coronavirüsten (COVİD-19) korunmak, yayılımını önlemek ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla tüm umre turlarının 27.02.2020 tarihinden itibaren, Kudüs turlarının ise 10.03.2020 tarihinden itibaren iptal edildiği malumlarıdır.

Bu tarihlerden önce ücretini yatırıp umreye gidemeyenler, umre ücretini yatırdığı halde sisteme girişi yapılmayanlar ile müftülükten iade belgesi alıp ancak bankadan iadesini almayanların (Kudüs ve tüm umre turları ile ramazan ve şevval ayı umre turları da dâhil) ücret iadesi, #evdekal uygulamasına katkı sağlamak amacıyla, ücret iadeleri, müftülüklere ve banka şubelerine gitmeden bulundukları yerden internet aracılığı ile umre ücretleri IBAN’larına havale edilmiştir.

Ancak, bazı vatandaşlarımızın IBAN numarasının olmaması ve IBAN numarası almak için evlerinden çıkıp banka şubelerine gitmeleri gibi bir zorunluluk hasıl olmuştur. Bu vatandaşlarımızı mağdur etmemek ve evlerinde kalmalarını temin etmek amacıyla hac.gov.tr adresinde bulunan Umre Para İadesi Talep linkine “Umre Para İadesinin Belirteceğim Adreste Kendime Elden Teslim Edilmesini İstiyorum” butonu ilave edilmiş olup;

1-Ücret iadesi talebinde bulunanlar; hac.gov.tr web sayfasından “Umre Ücret İade Talep” linkinden kendi T.C. Kimlik numarası ile giriş yapacaktır.

2-“Umre Para İadesinin Belirteceğim Adreste Elden Kendime Teslim Edilmesini İstiyorum” butonunu tıklayacaktır.

3-Umre ücretinin teslim edileceği halen ikamet ettiği adresi ve telefon numarasını içeren bilgilerini yazıp onaylayacaktır.

4-Umre iade talebi, Hac ve Umre Muhasebe müdürlüğünce alındıktan sonra il veya ilçe müftülüklerine havale edilecektir

5-Müftülüklere gönderilen umre iade bedeli, müftülüklerce görevlendirilecek personel umrecinin sisteme girdiği güncel ikamet adresine giderek kimlik ibraz edilmek kaydı ile bizzat kendisine tutanakla iade edecektir.

Bu itibarla; İlimiz Müftülüğü olarak “Umre Para İadesinin Belirteceğim Adreste Elden Kendime Teslim Edilmesini İstiyorum” talebinde bulunan umrecilerimize bizzat belirttikleri adrese giderek kimlik bilgilerini ibraz edenlere yatırmış oldukları ücreti tutulan  “Tutanak” la beraber teslim edilmeye başlanmıştır.

Tüm umrecilerimize Zonguldak İl Müftülüğü olarak hayırlı Ramazanlar dileriz.

#EvdeKalTürkiyem

ZONGULDAK İL MÜFTÜLÜĞÜ