30.04.2018

İLÇE MÜFTÜMÜZ BERAT KANDİLİ MESAJI YAYINLADI

Bu gece mübarek Berat kandilini idrak edeceğiz  berat Kandili olması münasebetiyle İlçemizdeki tüm camilerde yapılacak programlara halkımızı davet ediyorum. Müftümüz Berat Kandili münasebetiyle yayınladığı mesajında

"Şüphesiz Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmadır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 191) Peygamber Efendimizin   bu mücdesine mazhar olmak  düşüncesiyle aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyorum. Berat Kandili vesilesiyle beratımızın önünde duran her türlü engeli bertaraf ederek birbirimizin beratına yardımcı olmayı, Suriye ve Irak başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında akan gözyaşının bir an önce dinmesini, Ramazan-ı şerife barış, huzur ve güven içinde kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Bu akşam tüm camilerimizde olduğu gibi merkez Camimizde  akşam namazı ile yatsı namazı arasında yapılacak programa ilçe halkımız davetlidir.