02.05.2018

MÜFTÜMÜZ İMAM HATİPLİ OLMANIN FARKINDALIĞI PROGRAMINA KATILDI

Müftümüz Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği "İmam Hatipli Olmanın Farkındalığı" programına katıldı. Programda konuşma yapan müftümüz "İmam Hatipli olmak bu misyon şuurunu gerektirir ki bu da örnek olma şuurudur. Yani İmam Hatipli olmak örnek olmaktır. Bu aynı zamanda İmam Hatipli olmayı benimseyen kişiye bir sorumluluk da yüklemektedir. Çünkü bu misyon “İlk İmam” ın misyonudur. İmamlık,  Hz Muhammed (S.A.V)’in makamıdır. O makama uygun davranmak bir İmam Hatipli için en büyük sorumluluktur.

Bir İmam Hatipli hangi işi yaparsa yapsın öncelikli görevi yaptığı işte örnek olmaktır. Başkalarının yaptığı hata ve yanlışlar onların cahilliğine verilirken bir İmam Hatipliye bilgisizlik yakıştırılamadığı için “imam böyle yaparsa cemaat ne yapar” diyerek hoş karşılanmaz. O, işini sağlam, doğru ve bilinçle yapmalıdır. İşine hile-hurda katmamalıdır. Hele hele kul hakkına girecek durumlara çok dikkat etmelidir. Çünkü İmam Hatipli önderdir, toplumun önündedir." dedi Müftümüz programı hazırlayıp kendisini davet edenlere teşekkür etti.