13.04.2018

12/04/2018 PERŞEMBE AKŞAMI ALİOĞLU KÖYÜNDE YATSI NAMAZI BULUŞMASI YAPILDI

12/04/2018 Perşembe akşamı Alioğlu köyünde yatsı namazı buluşması yapıldı. Program İlçe Müftümüz; Müftülük Şefimiz, Camii görevlisi ile cemaatin katılımı ile gerçekleşti. Programda okunan Kur'an-ı Kerimin ardından Müftümüz yaptığı vaazında miraç konusundan bahsetti. Müftümüz "Yarın akşam, hep birlikte mübarek Mirâç Kandilini idrak edeceğiz inşallah. Bizleri rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu geceye eriştiren Yüce Rabbimize hamdü senalar olsun. Mirâç geceniz mübarek olsun. Memleketimiz ve tüm dünya Müslümanları için hayırlara,huzura ve berekete vesile olsun.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) mirâçtan bize hediyelerle dönmüştür. “Gözümün nuru” diye nitelediği beş vakit namaz, mirâç hediyelerinin ilkidir.  Namaz bizim dirilişimizdir ve kurtuluşumuzdur. Bizler namazla arınır, her türlü kötülükten korunur, mescitlerde buluşuruz. Vaktinde kıldığımız namazlarımız, en hayırlı amelimizdir. Miracın ikinci hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir.

Miracın üçüncü hediyesi ise, “Âmenerrasulü” diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Bizler her gün yatsı namazından sonra bu ayetleri okuruz.vaazımı, mirâç hediyesi olan bu ayetlerde geçen dualarla bitirmek istiyorum: “Ey Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. Bizi affet, bizi bağışla ve bize acı. Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” Müftümüz başta cami görevlisi Ali Kemal Ömürlü olmak Programa maddi manevi desteği olanlara teşekkür etti.