02.01.2024

HAFIZLAR TEK TEK YETİŞİYOR

Alaplı İlçe Müftülüğü Hafız Haydar Çaturoğlu Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlığını bitiren iki öğrenci için program yapıldı.Her geçen gün hafızlar kervanına yenilerinin eklendiği kursta, emeklerin karşılığı alınmaya başlandı. Geçen yıllara oranla 2023 yılında hafızlığını ikmal edenlerin sayısında büyük bir ivme yakalandı.Bu hafta da hafızlığını tamamlayan öğrenciler Etkin Yorulmaz ve Rahman Çetin için Kur'an Kursu'nda iki ayrı program düzenlendi.İlçe Müftüsü Dr.Yılmaz Çelik,Belediye Başkanı Nuri Tekin,İmam-hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Değirmenci,Alaplı Önder İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Osman Odabaş,Dini Müesseseleri Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Şengün ,Öğretmenler,Kur'an Kursu Öğreticileri,Veliler,Dernek Yöneticileri ve Öğrencilerin katıldığı programda geleneksel hale gelen pasta kesimi yapıldı.Ekilen tohumların meyve vermeye başladığını söyleyen İlçe Müftüsü Dr.Yılmaz Çelik,"Hafızlık müessesinin İlçemize kazandırılmasında emeği geçen , bu güzelliğin oluşmasında maddi ve manevi katkıları olan herkese teşekkür ediyorum.Geçmiş yıllarda toprağa attığınız tohum fidan oldu ,büyüdü, artık meyvelerini her geçen sene daha fazla vermeye başladı.Bizden sonrada İnşallah bu müesseseler büyüyerek devam edecek.Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.Onların yetişmesinde emekleri olan hocalarına,ailelerine bu müesseseleri maddi,manevi destekleyen dernek yöneticilerine,hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum.Allah razı olsun."dedi.