12.01.2024

KUDÜS DAVAMIZ" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Alaplı İlçe Müftülüğünün öncülüğünde Alaplı Hafızlığı Destekleme Derneği,Ortacı Hafızlık Kız Kur'an Kursu Derneği ve Alaplı Din Görevlileri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "Kudüs Davamız"konulu konferans Alaplı Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirildi.Yoğun ilgi gören program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Üsküdar Kurban Nasuh Baba Cami İmam-hatibi İlker Gonca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile devam etti.Karşıyaka Cami İmam-hatibi Abdulcabbar Kalaycı yaptığı açılış konuşmasında, amaçlarının bu gece ile bir karınca misali Kudüste,Gazzede yanan ateşe bir damla su olmak olduğunu ifade etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Oğuzhan Aydın, Kudüs'ün tarihi ve öneminden bahsetti.Konferans sonunda Doç.Dr. Oğuzhan Aydın'a ,Fatih Mahallesi 4-6 yaş Kur'an Kursu Öğrencilerinin yaptığı Filistin bayrağı,Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal tarafından takdim edildi.Üsküdar Defterdar Tahir Efendi Cami İmam-hatibi Yunus Türkoğlu ile Kurban Nasuh Baba Cami İmam-hatibi İlker Gonca'nın okudukları çifte sela sonrası program ,İlçe Müftüsü Dr.Yılmaz Çelik'in vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını feda eden aziz Şehitlerimizin ruhları ,vatan savunmasında görev yapan kahraman güvenlik kuvvetlerimizin muhafazası ve muzafferiyeti,Kudüs,Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere bütün mazlumların felâhı için yaptığı hatim duası ile son buldu.