12.01.2024

HATİMLE NAMAZLARINI KILIYORLAR

Alaplı İlçe Müftülüğüne bağlı Kasımlı Köyü Çöngelli Mahallesi Cami’sinde ,mahalle sakinleri açıktan okunan sabah ve yatsı namazlarını Cami İmam-hatibi Hafız Mustafa Koç ile birlikte hatimle kılıyorlar.Bu farklı uygulama ile cemaat sayısının arttığını ifade eden Cami İmam-hatibi Mustafa Koç,”Mahallemizde göreve başladığımdan bu yana yatsı ve sabah namazlarında, diğer camilerimizden farklı olarak bir gelenek başlattık.Yatsı namazlarımızda bir sayfa ,sabah namazlarımızda iki sayfa okuyarak yaklaşık 9 ay gibi bir sürede Kur’an-ı Kerimi namazlarımızda baştan sona okumuş oluyoruz..Bu sayede cemaatimizin sayısı arttı,hatimle kılınan sabah ve yatsı namazlarını kaçırmamak için cemaatimiz programlarını namaz vakitlerine göre ayarladı.Bu uygulama ile bizler de hafızlığımızı muhafaza etme açısından kendimizi yenileme imkanı bulduk.Allah nasip ederse bu güzel geleneği devam ettirmek istiyoruz.”dedi.

Hatmin bitişinin son gününde Kasımlı Köyü Çöngelli Mahallesini ziyaret eden İlçe Müftüsü Dr.Yılmaz Çelik,yatsı namazını kıldırarak sohbet ve hatim dua’sını yaptı.Sohbetinde bu güzel uygulamanın çok kıymetli olduğunu altını çizen Müftü Çelik,”.Cami ve Mescidler İslamın nişaneleridir. Toplumun her kesiminden insanın herhangi bir ayırıma gitmeden bir araya geldikleri, kaynaştıkları, aynı heyecanları yaşadıkları, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının doruk noktasına ulaştığı kutsal mekanlardır.Peygamberimiz (s.a.s),cemaatle kılınan namazın tek başına kılınan namazdan yirmi yedi kat daha faziletli olduğunu,sabah ve yatsı namazlarını cemaatle kılan kimselerin bütün geceyi ibadetle geçirmiş gibi olduklarını buyuruyor.Bunun üstüne Kur’an-ı Kerim’in bu uygulama ile hatim ediliyor olması cemaate katılım ve devamlılığı arttırmak adına çok kıymetli.Allah kabul etsin.Rızasına uygun işler yapmayı bizlere nasip eylesin.Cami İmam-hatibimiz Mustafa Koç hocamızı bu güzel uygulamasından dolayı tebrik ediyorum.”dedi.Program,İlçe Müftüsü Dr.Yılmaz Çelik’in yaptığı hatim dua’sı ile sona erdi.