12.01.2024

İKİ AY ARA İLE HAFIZ OLDULAR

Hafız Haydar Çaturoğlu Kur'an Kursu'nda okuyan amca çocukları ve emekli İmam-hatip Remzi Eroğlu'nun torunları iki ay ara ile Hafız oldular.Hafız Haydar Çaturoğlu Kur'an Kursu'nda gelenekselleşen pasta kesimi merasimi ile Hafız Ensar Eroğlu'dan sonra Yakup Efe Eroğlu da hafızlığını tamamladı.

İlçe Müftüsü Dr.Yılmaz Çelik,İmam-hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Değirmenci,Dini Müesseseleri Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Şengün ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Hafızlığı Destekleme Derneği Yöneticileri,Veli,Öğretmen ve Hafızlık Öğrencilerinin katıldığı programda okunan Kur'an-ı Kerim sonrası konuşan emekli İmam-hatip Remzi Eroğlu,"Hocalarımızın ve evlatlarımızın gayreti ,Rabbimin yardımı ile iki ay ara ile torunlarımın hafızlığını görmek nasip oldu.Hem torunlarımızın hem de burda bulunan çocuklarımızın yolları açık olsun.Allah emek verenlerden razı olsun."dedi.

Başarının ardında anne ve babaların ayrı bir yeri olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Dr.Yılmaz Çelik,Hafızların annelerinin bu süreçte yaşadıkları zorlukları ve sevinçlerini dinledi.İlk başta teşekkürü hakedenlerin candan öte evlatlarını hasret ve özlemle bekleyen ve onları motive eden anne ve babaların olduğunu söyleyen Müftü Çelik," Allah'ın emaneti olan evlatlarını,bizlere emanet eden anne ve babalar ilk başta teşekkürü hakediyor.Hocalarımızın riyâsetinde binbir emekle ikinci pay yavrularımızın ve Hocalarımızın.Aynı zamanda bu hafızlarımız bir yandan İmam-hatip okuyorlar.O sebeble İmam-hatip Müdürümüz ve Öğretmenlerimizin de bu sürece katkısı çok büyük.Hafızlarımız sadece Hoca olarak değil ülkemizin farklı meslek dallarında Kur'an'ın bereketinden de istifade ederek din,devlet ve milletimizin için hayırlı işler başaracaklar.Nerde zulüm varsa dur diyecekler.Emanet bilgileri insanlarla paylaşacaklar.Hafizlarımızı tebrik ediyorum.Muvaffakiyetler diliyorum."dedi.Müftü Çelik,pasta kesimi öncesi Zonguldak'ta yapılan İmam-hatip Okulları arası Ezanı Güzel Okuma yarışmasında 2. Olan Hafızlık Öğrencisi Rahman Çetin'i tebrik etti ve Plaket takdim etti.

Program,pasta kesimi ve emekli İmam-hatip Remzi Eroğlu'nun dua'sı ile son buldu.