03.10.2018

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE YEMEK PROGRAMI DÜZENLENDİ

Cam,ler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülüğümüz ve Din Görevlileri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği yemek programı düzenlendi. Programa Sayın Valimiz, İl Müftümüz, İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız,Garnizon Komutanımızİlçe Müftümüz ve Din Görevlileri ile Kur'an Kursu Öğreticileri katıldı.İlçe Müftümüz açılış  konuşmasında  camilerin ilim ve hikmet öğrenilen yerler olduğunu cami görevlerini yürütenlere; minberden, mihraptan, kürsüden dîn-i mümin-i İslâm’a hizmet edenlere “Hademe-i Hayrat” yani hayra hizmet edenler ismini layık görmüştür” dedi

İl Müftümüz Rüstem Can camilerin Allah’ın yeryüzündeki evleri olduğunu belirterek, camileri imar edenlerin gerçek müminler olduklarını ifade ederek;  “Camilerimizi sadece namaz ibadetini ifa etmek için kullanmaktan ziyade birer dinî ve ahlakî eğitim merkezine dönüştürmemiz gerekir. Bu anlamda din görevlilerine çok iş düşüyor”  ifadelerini kullandı.İl Müftümüz ömürlerini din hizmetine vakfetmiş insanlardan örnekler sunarak konuşmasını tamamladı.

Sayın Valimiz Din Görevlilerinin topluma güzel ahlak husunda örnek olmaları gerktiğini toplumda lider konumunda olmaları gerektiğini belirtti. Şu anda islam ülkelerinin durumununiçler acısı olduğunu bundan kurtulmanın tek çaresinin dini iyi anlamak anlatmak olduğunu belirterek Din görevlilerine çok büyük görev düştüğünü belitti. Programın sonunda hediye takdimi ve yemek ikramı yapıldı.