03.01.2019

ALAPLI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MESCİDİ İBADETE AÇILDI

İlçemiz Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mescidi açılış töreni düzenlenerek ibadete açıldı. Açilış İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat ÇEVİK,  İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI   Okul Müdürleri Öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Açılışta yapılan konuşmalarda “Bu mescidimizin bu hale gelmesinde emeği geçen bütün herkese teşekkür edildi. Bu mescidimizi maddi bakımdan imar edildiği gibi manevi bakımdan da imar edebilmek için siz öğrencilerimizin bu mescidi azami derecede kullanıp burada hem ibadet yapmak, hem ilmi müzakereler yapmak, hem de sohbetler yapmak mescidin havasında bir hayat yaşamak önemlidir. Peygamber Efendimiz ( s.a.v.) “Yedi sınıf insan vardır ki Allah onları gölgesinden (himayesinden) başka gölgenin ( himayenin ) olmadığı günde, bizzat kendi gölgesinde ( himaye edecektir ) gölgelenecektir. Onlardan birisi de kalpleri ve gönülleri mescitlere, camilere bağlı olan gençlerdir.” buyuruyor. Sizler özellikle derslerinizden arta kalan zamanlarda gerek burada ibadet yapmak için, gerek Kur’an-ı Kerim okumak, gerek kitap okumak gerekse kendi aranızda sohbet için bu mescidi azami derecede kullanarak manevi imarına katkı sağlayacağınıza inanıyorum.” Dediler Konuşmaların sonunda kurdela kesilerek toplu resim çekildi..