12.04.2019

ALMAN JOANN LUİSE ZUHAL İSMİNİ ALARAK HİDAYETE ERDİ.

Alman vatandaşı Joaan LUİSE Müftülüğümüze başvurak islam Dinine girmek istediğini bildirdi.  İlçe Müftülüğümüz gerekli işlemleri başlatarak ihata işlemine başlandı. İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI'nın makamında gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, ilçe Müftümüz JoannLUISE'e imanın ve İslam'ın şartlarını anlattıktan sonra Joann LUISE  şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek İslamiyet'i kabul etti ve Müslüman oldu. Daha sonra yapılan duanın ardından "Zuhal" ismini alan genç kadına ihtida belgesi takdim edildi.

İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI, İslamı seçen Zuhal'i tebrik ederek, "Kardeşimiz özgür iradesiyle araştırarak İslamiyet’i tercih etmiş. Bu bizleri gerçekten çok mutlu etti. İnşallah İslam'ın şartlarının gerektirdiği şekilde yaşayan iyi bir Müslüman olur." diye konuştu.