29.01.2020

İDLİB YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

Hayırseverler ve iş adamlarının katkılarıyla, İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alaplı Şubesi olarak ‘Yolun İyilik Olsun’ yardım kampanyası kapsamında bir tır dolusu yaşam malzemesi düzenlenen törenle savaş mağduru ailelerin yaralarını sarmak için dualarla İdlib’e gönderildi.

Tır uğurlama törenine İlçe Kaymakamı Vedat YILMAZ,  Belediye Başkanı Nuri SEÇKiN İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Aydın BOSTANCI, STK temsilcileri. Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İlçe Müftümüz,  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özellikle yurt içi ve dışında mazlum ve mağdurun göz yaşını silebilmek amacıyla hayır kampanyaları başlattığını söyledi. ’Yolun İyilik Olsun’ temasıyla da özellikle İdlib’de çamurların içerisinde kalan, zor şartlarda geçinmeye çalışan vatandaşlara yönelik tüm Türkiye çapında yardım kampanyasının başlatıldığını vurgulayan Müftümüz, "Biz de Alaplı İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Alaplı Şubesiyle birlikte 15 gün önce bir yardım kampanyası başlattık. Yardımlarda özellikle gıda, yatak, battaniye, giysi, bot, soba, çadır var. Yani birinci derece yardıma ihtiyaç duyulan malzemelerle ilgili yardım topladık, "Kadirşinas Alaplı halkından’dan çok memnunuz. Burada özellikle her zaman olduğu gibi bu yardım kampanyasında her türlü fedakarlığı gösteren din görevlisi kardeşlerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, ve sivil toplum Kuruluşlarına  teşekkür ediyorum.

İlçe Kaymakamımız Vedat YILMAZ ise devlet ve millet olarak nerede mağdur, mazlum varsa onlara yardım elini uzattıklarını söyledi. Devletimiz bu bölgelerde yeniden huzurun, güvenin tesisi için çok yoğun çalışmalar yürütüyor. Bizler de millet olarak burada mağdur olan, mazlum olan savaş mağduru kardeşlerimize hayırseverlerimiz vasıtasıyla yardımcı olmaya gayret ediyoruz. İdlib bölgesinde yapılan saldırılar sonucunda yaklaşık 300 binin üzerinde kişi göç etmek zorunda kalmıştır. Bunların yaklaşık yüzde 76’sı kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu kardeşlerimize yardım etme amacıyla ’Yolun İyilik Olsun’ yardım kampanyası başlatıldı.  Bugüne kadar yardımcı olan başta Türkiye Diyanet Vakfına, din görevlilerine bütün herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandılar.

Konuşmaların ardından yardım dolu tırlar dualar okunarak uğurlandı.