18.10.2021

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Mevlid-i Nebi Haftası Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.Peygamber Efendimiz (S.a.v)’ın yeryüzüne teşriflerinin yıl dönümünde her sene farklı bir tema ile kutlanan haftada 2021 yılı teması Peygamberimiz ve Vefa Toplumu olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenmiş ve hafta boyunca yapılan etkinliklerde Vefa kavramı üzerinde durulmuştur.Hafta münasebetiyle İlçe Protokolüne ziyaretler yapan Alaplı İlçe Müftüsü Aydın BOSTANCI Peygamberimiz ve Vefa Toplumu adlı kitabı ,Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz ve diğer protokol üyelerine hediye etti.17 Ekim günü İlçede ki tüm camilerimizde okunan Hatm-i Şeriflerin duaları yapılarak eller semaya kaldırıldı.Alaplı Kyk Yurdunda kalan Üniversite öğrencilerine yönelik olarak İlçe Vaizleri Serkan DEMİRTAŞ ve Meryem ÇELİK’in sunumlarıyla düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu “konulu konferansa katılan öğrencilere kitap hediye edildi.Roman Vatandaşlara yönelik eylem planı çerçevesinde Sarıkadı Köyünde Şube Müdürü Mehmet ŞEN’in katılımıyla Kandil Akşamı buluşması gerçekleştirildi.Hafta boyunca okul ziyaretleri yapılarak öğrencilere Peygamberimizin örnek yaşantısından bilgiler aktarılarak yüzyüze ve çevrimiçi söyleşiler yapıldı.Peygamberimiz ve Vefa Toplumu adlı 500 Adet kitap ,halka ücretsiz dağıtıldı.