26.01.2023

REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Alaplı İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI ,Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda tüm müslümanların üç aylarını ve regaip kandilini tebrik etti.İslam alemi olarak üç aylar diye bilinen rahmet,bereket,mağfiret iklimine girdiklerinin altını çizen Müftü BOSTANCI,"Bu gece manevi mevsime girişimizin habercisi olan Regaip Kandilini idrak ediyoruz.Peygamberimiz Hz.Muhammed(s.a.s) Recep ayı girdiğinde "Allahım recep ve şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi ramazana kavuştur" diye dua ederek bu ayların önemine işaret ederdi.Dolayısıyla bize düşen ,bu zamanları fırsat bilerek  hamdimizi,şükrümüzü daha da arttırmaktır.İbadet,dua ve niyazlarla Rabbimizin rızasını kazanmaya çalışmaktır.Tüm rağbetimizi Rabbimize yönelterek af ve mağfiret arzusuyla gönüllerimizi onun rahmetine açmak,bilerek ya da bilmeyerek işlemiş olduğumuz hata ve günahlarımızdan samimi bir şekilde tövbe etmektir.Bununla beraber mübarek gün ve geceler ,yaratılış gayemizi,kendimize,Rabbimize,çevremize ve bütün mahlukata karşı sorumluluklarımızı muhasebe etmek ve daha güzel bir hayat adına başlangıç yapmak için önemli fırsatlardır.Bu vesile ile Regaip Gecemizi  tebrik eder,bu gecenin ve mübarek üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine,insanlığın hidayet,barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim."dedi.