19.11.2018

Karapınar Beldemizde Mevlidi Nebi Programı

2018 Yılı Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde 18 Kasım Pazar günü öğleden sonra saat 13:30'da Karapınar Beldesi Belediye Düğün Salonunda, İlçe Müftülüğümüz ve Karapınar Beldesi Din Görevlisi kardeşlerimizin öncülüğünde program duzenlendi.

Imam-Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerimi güzel okuma İlçe ve İl birincisi Yıldıray Durmuş, Liseler arası Kur'an-ı Kerimi güzel okuma ilçe ikinci Enes Aydın'ın Kur'an-ı kerim tilavetiyle başlayan program Müftülük Murakıbı Cemalettin Torun ve Karapınar Belde Belediye Başkanı Ahmet Aydın'ın selamlama konuşmalarının ardından, Pınar İlahi Grubunun semazen eşliğinde seslendirdiği her biri birbirinden güzel ilahiler ile devam etti.

Daha sonra Bartın Müftülüğü İl Vaizi İhsan YAZICIOL tarafından Hz. Peygamber ve Gençlik konulu konferansa geçildi. Asrı Saadet Dönemi genç sahabelerden örnekler vererek konuşmasına başlayan İhsan Yazıcıol; " Birlikte ve barış içerisinde yaşamanın garantisi olan kadim insani değerlerin yaşanmasında ve yaşatılmasında herkese önemli görevler düşmektedir. Allah’ın insanlık için çizdiği, peygamberlerin tebliğ ettiği ve bir yaşam tarzı haline getirilen kırmızı çizgileri geçmemek gerekir. Bir Müslümanın kırmızı çizgileri evrensel İslam anlayışını ve ümmetin kardeşliğini esas alan Kur’an ve Sünnet eksenli bir Müslümanlıktır. Tüm bunlar için önce sahih bir bilgi, tahkiki bir iman, tevhidi bir istikamet, ihlâsla yapılan ameli salih ve mücadele etmeyi göze almış bir kararlılığa sahip olmak gerekir." diyerek herkesin mevlit kandilini tebrik ederek konuşmasını tamamladı. Plaket ve hediye takdiminin ardından program sona erdi.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve iç mekanGörüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve iç mekan