26.11.2018

Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi

Çaycuma Müftülüğünce 2018 yılı “Mevlidi Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

“Peygamberimiz ve Gençlik “konulu konferansa Çaycuma Kaymakamı Serkan KEÇELİ, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT, Zonguldak Müftü Yardımcısı Bayram DANACI, İlçe Müftüsü Ayhan ERMİŞ, Gökçebey İlçe Müftüsü Osman GÜNEŞ ile kurum amirleri, STK temsilcileri, Din Görevlileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Düğün Salonunda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf musikisiyle devam etti.

Daha sonra Konferansın açılış konuşmasını Çaycuma İlçe Müftüsü Ayhan ERMİŞ yaptı. ERMİŞ “Yeryüzünde başarılı olmak isteyen her dava sahibi mutlaka gençliği ve genç nesli elinde tutmaya, savunduğu davasını gençlerle desteklemeye gayret etmiştir. Toplumsal yapılarda gençliği olmayan, gençlerle desteklenmeyen davalar çabucak yok olup gitmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v)’e inanan, gönül veren ilk Müslümanların içinde, toplumun her kesiminden kimselerin bulunması da bunun bir göstergesidir. Ancak ona inanan bu ilk Müslümanların yaş grupları dikkate alındığında, çoğunluğunun gençlerden oluştuğu görülür" dedi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan KEÇELİ de selamlama konuşmasında “Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin doğumu vesilesi ile yapılan Mevlidi Nebi Haftası’nı birlikte icra etmek, kutlamak için toplandık. Öncelikle teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT tarafından katılımcılara “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans verildi.

Konferansın ardından; Mevlidi Nebi Haftası kapsamında kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Katılımcılara da Peygamber Efendimizin (s.a.v) gençlere yaklaşımını anlatan kitap hediye edildi.

Program sonunda Çaycuma Kaymakamı Serkan KEÇELİ tarafından Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT’a hediye takdimi yapıldı.