07.03.2019

İlçe Müftümüzün Üç Aylar ve Kandil Mesajı

Peygamberimiz (sav) Recep ayı girince; “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” diye dua ederdi. (A.b.Hanbel; Müsned, 1/259)

Âlimlerimizin ibadet mevsimi olarak nitelendirdiği, halkımız arasında üç ayalar olarak bilinen mübarek zaman dilimlerine girmiş bulunuyoruz. Bu gece Regaip kandilini idrak edeceğiz.

Üç aylar; Recep, Şaban Ramazan aylarıdır. Yüce Allah’ın rahmet, mağfiret ve affının coştuğu ve sağnak sağnak müminlerin üzerine yağdığı maneviyat mevsimidir. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Gecesi ile taçlanan bu mübarek gün ve geceleri; tesbih, zikir, dua, tövbe-i istiğfar, namaz, oruç, zekât, sadaka ve yardımlarla süslemeliyiz. Ayrıca bol bol Kur’an-ı Kerim okuyarak yüce Rabbimizin rızasını aramalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Çaycuma’mızın ve ülkemizin güzel insanları ile Âlemi İslam’ın üç aylarını ve Regaip Kandili’ni canı gönülden tebrik eder hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.

Ayhan ERMİŞ

İlçe Müftüsü