09.11.2021

İlçe Müftümüz Rıdvan Karataş Göreve Başladı

Çaycuma İlçe Müftüsü Ayhan ERMİŞ'in, İzmir ili Urla İlçesine tayini sebebiyle boşalan Çaycuma İlçe Müftülüğü'ne Rıdvan KARATAŞ atandı.

6 Haziran 1964 yılında Bartın İli Merkez Karahüseyinli Köyü Karteli Mahallesinde doğdu. İlkokulu köyünde, İmam-Hatip Lisesini Zonguldak’ta tamamladı. 1983 yılı mayıs ayında Bartın/Amasra İlçesi Makaracı Köyüne İmam-Hatip olarak atandı. Burada 10 yıl görev yaptıktan sonra Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanan KARATAŞ, 1997 yılında bu fakülteden mezun oldu.

1998 yılında D.İ.B. İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Uzun Süreli Hizmet İçi Eğitim kursuna katıldı. On beşinci dönem kursiyeri olarak 2000 yılında mezun oldu. Aynı yıl Giresun İli Çamoluk İlçesine Müftü olarak atandı. Üç buçuk yıl burada görev yaptı. 2004 yılında din görevlisi olarak yurt dışına gitti. Almanya Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı DİTİB Lünen Selimiye Camiinde dört yıl din görevlisi olarak görev yaptı.

2008 yılında yurt dışı görevi dönüşü Bartın İl Müftülüğünde Vaiz olarak göreve başladı. 2012 yılında Bartın İl Müftülüğüne Müftü Yardımcısı olarak atandı. 2017-2021 yılları arasında Amasra İlçe Müftüsü olarak görev yapan Rıdvan KARATAŞ, 2021 yılı 25 Ekim tarihinde Çaycuma İlçe Müftüsü olarak görevine başladı.