12.02.2024

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Fotoğraf Yarışması

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK FOTOĞRAF YARIŞMASI

1. Yarışma “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında; Çanakkale Ruhu” teması ile fotoğraf alanında yapılacaktır.

2. Başvurular, il ve ilçe müftülüklerine yapılacaktır.

3. Son başvuru tarihi 8 Mart 2024 olarak belirlenmiş olup yalnızca örgün eğitime devam eden üniversite (önlisans/lisans) öğrencileri katılabileceklerdir.

4. Yarışma, il müftülüklerince 18 Mart 2024 Pazartesi günü sonuçlandırılarak dereceye giren öğrenciler belirlenecek, internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecektir. Ödüle hak kazanan öğrencilere ödülleri, imkanlar ölçüsünce salon programlarında takdim edilecektir.

5. Dereceye girip ödüle layık görülen öğrencilere il müftülükleri tarafından; birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL para ödülü verilecektir.

6. Yarışmacıların dikkat edecekleri hususlar;

a. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci olduğunu belirten belgeyi ve T.C. Kimlik Kartlarını yanlarında bulunduracaklardır.

b. Yarışmaya profesyonel veya amatör fotoğraf makinası, tablet, cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflarla katılım sağlanabilir.

c. Yarışmaya sadece özgün fotoğraflarla katılım sağlanabilecek; fotoğraflar üzerinde herhangi bir program dahilinde oynama kabul edilmeyecektir.

d. Yarışmacılar en fazla üç fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

e. Fotoğraflar üzerinde isim numara vb. görseli etkileyici hiç bir unsur bulunamaz.

f. Fotoğraflar bizzat yarışmacı tarafından son bir yıl içinde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflar renkli ya da siyah-beyaz olabilir.

g. Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, flaş bellek içerisinde teslim edilecek, resimlerin alınmasıyla flaş bellek öğrenciye geri iade edilecektir.