26.11.2021

Bayanlara Özel Vaaz İrşad Programı Gerçekleştirildi

İl Müftülüğü koordinesinde Devrek İlçe Müftülüğünce bayanlara özel vaaz irşad programı gerçekleştirildi.

25.11.2021 tarihinde Ulu Camii, Karagöl Fabrika Camii ve Topyeri Camiinde gerçekleştirilen programa Çaycuma Müftülük Vaizi Nurhan Günay ve Derya Göveç ile Devrek Müftülük Vaizi Zehra Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Yoğun ilgi gösterilen programda “Aile Hayatımızda Vefa” konusu ile 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında farkındalığın artırılması amacıyla "Şiddet İnsanlık Onuru İle Bağdaşmaz" başlıklı Aile Eğitimleri Seminer Programı icra edildi.

Programlar hakkında bilgi veren Müftü İzmirli; bireyden aileye, çocuktan yaşlıya ve kadından erkeğe şiddet kime karşı ve her ne sebeple olursa olsun dinimizle asla bağdaşmadığını ifade etti ve şiddetin her türünü dinimiz yasaklamıştır dedi. Aynı zamanda insanın sorumluluk sahibi bir varlık olduğunu, bu sorumluluğun Rabbine karşı ve tüm varlıklara karşı olmak üzere özelden genele ailesine, eşine, çocuklarına, akrabalarına, canlı cansız tüm yaratılmışlara karşı olduğunu ifade ederek huzurlu bir aile için birbirimize karşı görevlerimize işaret etti.

Şiddetin aynı zamanda kul hakkı ihlali olduğuna değinen Müftü İzmirli konu hakkında şunları söyledi;

“Aile içinde yaş ve cinsiyet farkı gözetilmeksizin bütün bireylerin saygın ve dokunulmazlık hakkına sahip olduğu unutulmamalıdır. İnsan onurunu zedeleyen, itibarını sarsan, hatta canına kasteden şiddetin her türlüsü dinen, hukuken, ahlaken suçtur ve kul hakkı ihlalidir. Üzerimizde en çok hakkı bulunan kişiler, bize en çok emeği geçen, sevinçte ve kederde yanımızda olan aile fertlerimizdir. Maalesef farkında olmadan kırdığımız, üzdüğümüz ve helallik almayı ihmal ettiğimiz kişiler de onlardır.

Aile fertleri; Birbirlerine karşı sevgi, şefkat, merhamet ve adaleti kuşandığında, birbirlerine ihsan ve hoşgörü ile davrandığında, karşılıklı haklar ve sorumluluklar yerine getirildiğinde, ailede, toplumda huzur ve güven ortamı sağlanacak; dünya insan onuruna yakışır, yaşanılır bir yer olacaktır” dedi.

Yoğun ilgilerinden dolayı katılımcılar başta olmak üzere konuşmacılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.