16.03.2019

Sabah Namazı Buluşması

Devrek Müftülüğü Çanakkale Şehitlerini Anma Programları çerçevesinde şehit ve gazi kabristanı da bulunan Hışıroğlu Köyü Merkez Camiinde 16.03.2019 tarihinde Sabah Namazı programı düzenledi. Programda Yasin-i Şerif tilavet edildi, kısa süreler okunarak hep birlikte tekbir getirildi. Namazın akabinde tesbihat okundu.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli Çanakkale Şehitleri Ve Zaferi hakkında konuştu. Saff Suresi 13. Ayetin anlamını vererek başladığı konuşmasında Milletimizin, Mehmetçiğimizin Çanakkale’de hangi ruhla şehadete koştuğunu ve nasıl zaferi elde ettiğini anlattı. Çanakkale Savaşlarında düşman güçlerinin amaçları sadece Milletimizi istila edip yok etmek olmadığını dile getiren Müftü İzmirli “bunula beraber hedefleri İslam’ı yok etmekti. Milletimiz, Mehmetçiğimiz düşmanların emellerini boşa çıkararak hezimete uğratmıştır ve Çanakkale geçilmez diyerek dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir.” Dedi.

“İki damla ile iki izi unutmamalıyız.  Diye sözüne devam eden İzmirli Allah Resulü (sav)’in hadis-i şerifini hatırlayalım “Allah katında hiçbir şey, iki damla ve iki izden daha sevimli değildir. Allah korkusuyla akıtılan gözyaşı damlası ve Allah yolunda dökülen kandamlası. İki iz ise, Allah yolunda çarpışmaktan kalan cihad izi ve Allah’ın emrettiği farzlardan birini yerine getirmekten kalan ibadet izidir.” Diye kaydetti.

Cihat bilinci ve şehadet şuuru üzerinde duran Müftü İzmirli bu kavramların ne anlamlara geldiğini anlatarak “biz Millet olarak gençlerimize, tüm halkımıza Çanakkale Ruhunu çok iyi anlatmalıyız. Çünkü Çanakkale ruhuna her zaman ihtiyacımız var. Bu bilinci hep diri tutmalıyız.” Dedi.

İlçe Vaizi Emin Sayılı şehitlerin ruhlarına ithaf etmek üzere okunan hatimlerin duasını yaptı ve namaz çıkışı halka ikram yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği buluşmada cemaatin programdan çok memnun kaldıkları ve çok teşekkür ettiklerini gözlendi.