10.03.2020

08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE SABAH NAMAZI BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Sabah Namazı Buluşmaları” kapsamında bu haftaki programı 08/03/2020 Pazar Safa Camiinde gerçekleşti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması, dolayısıyla bayanların da katılımının yoğun olması nedenleriyle Safa Camiindeki Sabah Namazı Buluşmasının anlam ve önemi bir kat daha arttı. Sabah Namazı Buluşması Programına; İlçe Müftümüz Recai ALBAYRAK, cami cemaati ile birlikte mezkur mahaldeki bayan vatandaşımlarımız katıldı. Kuran’ı Kerim tilavetinin yanı sıra sabah namazı tesbihatı da yapıldı. Eda edilen sabah namazına müteakip okunan Kur’an tilaveti ve yapılan tesbîhatın akabinde İlçe Müftümüz Recai ALBAYRAK günü anlam ve önemine binaen bir şunları söyledi; “ Kadına verilecek değerin sadece bir günle sınırlandırılmaması gerekir. Yüce dinimiz İslam, kadına çok değer veriyor. Bu bağlamda kadının hak ve sorumlulukları vardır. Anne olarak da cennetin ayakları altında kabul edilmesinin zaten verilen en büyük değer olduğu aşikardır ve erkeklerin de hanımlarının kıymetini bilmeleri gerekir” dedi. İlçe Müftümüz Albayrak yaptığı duanın ardından cami çıkışı Safa Cami Konferans Salonunda katılımcılara yapılan ikramla 08 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle düzenlenen Sabah Namazı Buluşması Programı sona erdi.