29.05.2020

“CAMİLERİMİZ CEMAATİNE KAVUŞUYOR”

18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde COVİD-19 tedbirleri kapsamında cami ve mescitlerimizin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınan/alınacak tedbirler değerlendirilmiş, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alınmıştır. Bilim Kurulu tarafından belirlenen toplu olarak bulunulacak alanlarda uyulması gereken hijyen, sosyal mesafe vb. kurallar göz önünde bulundurularak 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle camilerimizde cemaatle namaz kılınabilmesi amacıyla ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca uyulması gereken kurallar belirlenmiştir. Bakanlılar ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenen kurallar çerçevesinde aşağıdaki listede bulunan ilçe camilerimizde, öncellikle cami bahçesi/avlusu, açık alanlar olmak üzere meteorolojik/mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde, cuma namazlarının ise cami avlusu ve diğer yerlerde 29 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kılınması planlanmıştır.

İlçe halkımıza saygıyla duyurulur.