14.03.2024

Ortaokul Öğrencileri Arası Ezbere Şiir Okuma Yarışması Yapıldı

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı, Gökçebey İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen ortaokul öğrencileri arasında ezbere şiir okuma yarışması yapıldı.

Gökçebey Ortaokulu Toplantı salonunda düzenlenen yarışmada öğrenciler, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Başkanlığımızca belirlenmiş şiirlerinden birini sahnede ezbere okudular.

İlçe Müftüsü Mahmut Celebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Değerlendirme komisyonu jüri üyeleri, öğrenciler ve öğretmenlerinin hazır bulunduğu programda öğrencilerimiz şiir okurken performanslarıyla jüri üyelerini duygulandırdı ve hayran bıraktı.

Birbirinden güzel performanslarıyla birincinin seçiminde zorlanan değerlendirme komisyonu iki öğrenciyi birincilik ödülüne layık gördü. Komisyon Başkanı ve İlçe Müftüsü Mahmut Celebi, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederek eğitimlerinde ve hayatlarında başarılar diledi. Tüm katılımcılara günün anısına hediye takdim etti.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

1. ELİF AKBAĞ            - İmam Hatip Ortaokulu        (Birinci)
  2. ECEM İKRA KÖSE - Gökçebey Ortaokulu           (Birinci)
  3. ECRİN AKBULUT    - Gökçebey Ortaokulu           (İkinci)
  4. HİLAL AYDOĞAN   - Gökçebey Ortaokulu           (Üçüncü)

Dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri 18 Mart Pazartesi İlçemizde yapılacak 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programında takdim edilecek olup, öğrencilerimizin hediyelerini Türkiye Diyanet Vakfı Gökçebey Şubemiz üstlenmiştir.

Gökçebey Müftülüğü olarak programın yapımında ve sunumunda emeği geçen ve katkı sunanlara teşekkür ederiz.