23.04.2024

Müftü Mahmut Celebi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle koltuğunu Gökçebey İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Abdurrahman Afvan Zoroğlu’na devretti.

Gökçebey İlçe Müftüsü Mahmut Celebi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle koltuğunu Gökçebey İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Abdurrahman Afvan Zoroğlu’na devretti.

Gökçebey Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Abdurrahman Afvan Zoroğlu 23 Nisan etkinlikleri kapsamında bir günlük ilçe müftüsü oldu.

Müftü olarak makam koltuğuna oturan Afvan Zoroğlu ilk icraat olarak ta sınıf arkadaşları ve 5. Sınıf öğrencilerinden Kur’an’a geçenlere Kur’an-ı Kerim hediye edilmesi hususunda gerekli çalışmanın başlatılması talimatını verdi.

İlçe Müftüsü Mahmut Celebi de Afvan’ın bu talebini takdir ederek Yüce Allah’ın kelamıyla tanışan ve onu öğrenmek için çaba gösteren öğrencilerimizi tebrik etti. İmam Hatip Okullarımızda Kur’an-ı Kerim dersi okutulduğu gibi aynı zamanda diğer ortaokul ve liselerde de Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerinin de seçmeli olarak okutulduğunu belirten Müftü Celebi “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası kapsamında TDV Gökçebey Şubesi olarak öğrencilerimizin talebinin karşılanabilmesi için gerekli adımların atılacağı müjdesini verdi.

Gökçebeyli hayırsever kardeşlerimize de bu kampanyaya destek olmaları hususunda çağrıda bulunan Müftü Celebi, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir.” hadisini hatırlatarak kampanya kapsamında ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde Kur’an öğrenmek ve okumak isteyen tüm kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim hediye edilmesinin amaçlandığını belirtti.

Müftü Celebi, Müftü Afvan’a hediyesini takdim ederek bu anlamlı ziyaretleri sebebiyle Okul Müdürü İlker Okumuş ve kendi küçük ama kalbi büyük Afvan’a teşekkür etti. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm çocuklarımızın #23NisanUlusalEgemenlikveÇocukBayramı kutlu olsun.

#hediyemkuranolsun

#23nisan