01.10.2021

Kilimli İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN'ın Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığımız cami ve mescitlere ilgiyi artırmak, insanlara cami ve cemaat bilinci kazandırmak için Ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamaktadır”. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası, bu yıl “Cami, Din Görevlileri ve Vefa temasıyla kutlanacaktır.
Yeryüzünün ilk mescidi ve tevhit inancının merkezi Kabe’dir. Peygamber Efendimiz Medine’ye hicret ettiğinde ilk iş olarak Mescid-i Nebi’yi inşaa etmiştir. Mescid-i Nebi misafirlerin ağırlandığı, kimsesizlerin konakladığı, ilim tahsil etmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olmuştur. Müminler hayatın merkezine camiyi koymuş ve yaşantılarını camiye göre şekillendirmişlerdir. Camilerde büyük müfessirler, muhaddisler ve ilim adamları yetişmiş insanlığa ve İslam medeniyetine hizmet etmişlerdir. Bugünde camilerimiz vaazlar, cami dersleri, akaid, fıkıh, tefsir, hadis sohbetleri, camilerde Kur’an öğretimi ve gençlik oluşumları gibi çalışmalarla çok fonksiyonlu bir görev üstlenmektedir.
Mümin ve Cami iki vefalı dosttur. Camiler erkeğiyle kadınıyla, yaşlısıyla genciyle, tüm inananların durağı manevi anlamda huzur bulduğu yer olmuştur. Müminler Allah’ın kelamıyla, peygamber varisleriyle orada tanışırlar. Camilere gönül bağıyla bağlı olanlar camileri madden ve manen imar ederler.
Camilerin mihrabından, minberinden, kürsüsünden, minaresinden hakkın, hakikatin sesini yükselten din görevlileri Allah ve Rasulu’nün övgüsüne mazhar olmuşlardır. Büyük bir özveri ve vefa duygusuyla özellikle bu hastalık döneminde salgınla mücadelenin ilk gününden bugüne kadar asli görevlerinin yanında; Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görev almışlar ve milletimizin hizmetinde bulunmuşlardır.
Bu duygu ve düşüncelerle vefakar din görevlilerimizin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyorum. Ahirete irtihal eden hademe-i hayrata Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara sağlık ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler yapabilmeyi Rabbimden niyaz ediyorum.