17.03.2022

Kilimli İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN'ın Berat Kandili Mesajı

Kilimli İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN’ ın Berat Kandili Mesajı

İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN “Can taşıyan her varlığa merhametin, Allah'a teslimiyet ve kulluğun nişanesi olan Berat, kulluk bilincini kuşanarak hata ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affetmeyi ve affedici olma şuurunu kazandırdığını belirtti.

Müftü BAYRAKTUTAN "Her daim kararlı bir tutumla kulluk yolculuğumuzu gözden geçirmemize imkan sağlayan, hesap gününde Allah'ın huzuruna günah yüküyle çıkmamak için bizleri bu dünyada iken tedbire sevk eden Berat, bizi fıtratımızla buluşturan, günahlardan arınabileceğimizi bize bildiren bir müjdedir. Bizleri Rabbimize yakınlaştırıp imanımızı kuvvetlendiren, O'nun emir ve yasaklarına uyma konusunda irademizi güçlendiren ve nihayetinde bizi sekinetle buluşturup pas tutan kalplerimizi arındıran Berat, özellikle nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan ramazan ayına bizleri hazırlamaktadır."

“Müminler için bütün zamanların kıymetli olduğunu, bu zamanların Allah'ın rızasını kazanmak gayesi ile değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan BAYRAKTUTAN, mübarek gün ve gecelerde Allah'ın yapılan ibadetleri kat kat mükafatlandırdığını, dua ve istekleri kabul ettiğini belirtti.”

İlçe Müftümüz  “Bu duygu ve düşüncelerle başta Kilimli Halkımız olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Gecesi'ni tebrik ediyor. Bu gecenin dünyada her türlü musibetten ve ahirette her türlü azaptan kurtuluşa vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi