30.09.2022

Kilimli İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN'ın Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı "Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan Ayı" gibi vesilelerle, önemli konuları kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusu "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirlenmiştir.

Yüce dinimiz İslam’a davet görevi ve Müslümanları irşat etme vazifesi, Peygamber Efendimizden sonra ümmet-i Muhammed’in uhdesine verilmiştir. Onun içindir ki bu ulvî vazifeyi din hizmetimizin en önemli unsuru haline getirmek öncelikli gayelerimizden biri olmalıdır. Değişen dünya şartlarında camilerimizi imar etmek, irşat ve irfan mektebi haline getirmek, hayatın merkezine yeniden taşımak gibi bir mesuliyetimiz vardır.

Uhdemize yüklenen bu vazifelerin bilincinde olarak Mevlid gecesine yaklaştığımız şu günlerde kainatın efendisi sevgili Peygamberimizi daha bir coşkuyla, heyecanla, muhabbetle, şuurla, tefekkürle anma ve anlamanın gayreti içinde olacağız. Buna vesile olacak programlar yapacağız. Diğer yandan ise onun bizlere mirası ve emaneti olan din hizmetini ve camilerimizi daha güçlü şekilde gündemimize alacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Kilimli Halkımız olmak üzere tüm milletimizin Mevlid-i Nebi Hatasını kutluyorum. Vefakar din görevlilerimizin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyor ahirete irtihal eden hademe-i hayrata Yüce Allah’tan rahmet diliyorum, hayatta olanlara sağlık ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler yapabilmeyi Rabbimden niyaz ediyorum.