10.10.2022

Mevlidi-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle bir dizi Program Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl “Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan Ayı” gibi vesileler ile önemli konuları kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu yıl tarihlerinin yakın olması göz önünde bulundurularak Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın birlikte kutlanmasına karar verilmiştir. Hafta teması ise “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda Kilimli Müftülüğü olarak programlar düzenlenmiştir;

Kilimli Merkez Ulu Camii’nde Kur’an Tilavet edildi, Mevlid-i Şerif okundu. Başta Peygamber Efendimiz olmak üzere vefat eden din görevlilerimizin ruhlarına ithafen okunan hatimlerin duası yapıldı.

İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN başkanlığında oluşturulan bir komisyon marifetince aziz şehitlerimizin kabirleri ve aileleri ziyaret edildi.

Gençlik Koordinatörlüğü marifetince, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kilimli Gençlik Merkezinde gençlere yönelik sunum gerçekleştirildi. Katılım sağlayanlara hediyeler takdim edildi.

Kendisini mihraba adamış din gönüllülerimiz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yeşil sahada bir araya geldi.

Kilimli Kaymakamı Necdet ÖZDEMİR, Kilimli Belediye Başkanı Kamil ALTUN, Zonguldak İl Müftüsü Aşır DURGUN, Kilimli İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN ve Diyanet-Sen İl Başkanı Halil İbrahim KULAÇ, Diyanet-Sen Kilimli İlçe Temsilcisi Şenol PALAZ’ ın katılım sağladığı, sponsorluğunu Diyanet-Sen Kilimli Şube Temsilciliği’ nın üstlendiği kahvaltı programı tertip edildi.

Kilimli Merkez Yeni Cami’nde Sabah Namazı Buluşması düzenlendi. İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN sabah namazı sonrası sohbet gerçekleştirdi. Program sonrasında çorba ve çay ikram edildi.

Kadınlara yönelik programlar çerçevesince Başöğretmen Şükrü Yavuz Ortaokulu Konferans salonunda program icra edildi. İlçe Vaizi Sümeyye AKTÜRK sohbet gerçekleştirdi. Programda İlahiler ve şiirler okundu. Başkanlığımızın hazırlamış olduğu sinevizyon izlendi.

Mevlid Kandili münasebetiyle Kilimli genelindeki tüm camilerde program gerçekleştirildi. Kilimli Merkez Yeni Camii’nde gerçekleştirilen programda Kur’an Tilavet edildi ilahiler söylendi. İlçe Vaizi İhsan CANEVİ sohbet gerçekleştirdi. Okunan hatimlerin duası yapıldı.