13.10.2016

Kozlu Müftülüğü

Kozlu Türkiye'nin Zonguldak ilinin bir ilçesidir. Kuzeyinde Karadeniz, batısında Ereğli ve doğusunda Zonguldak ile çevrili olan Kozlu, 150 yıllık bir geçmişe sahiptir. Kömür mâdeni sebebiyle İlçemiz gittikçe gelişti. Cumhûriyet devrinde ise en çok gelişen birkaç şehirden biridir. Kömür yatakları bulunan ilçenin şu anki nüfusu 44.454 kişidir. Merkezi deniz seviyesinde kurulmuş olan ilçenin tüm mahalleleri dağlık alanlarda bulunmaktadır. Bülent Ecevit Üniversitesi'ne ait hazırlık sınıfları İncirharmanı Kampüsü olarak bu ilçede bulunmaktadır. Bir zamanlar 60.000 dolayında nüfusa sahip madenci beldesi olan Kozlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun küçülmesinden sonra hızla göç vermektedir.

Kozlu 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun sonucu ilçe olmuştur. İlçemizde Kaymakamlık, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay v.b. Kurum ve Kuruluşlar faaliyet göstermektedir.

Kozlu İlçe Müftülüğü 29 Şubat 2014 tarihinde 1 Müftü,2 Memur, 1 Hizmetli ve 1 Şoför ile faaliyetlerine başlamıştır. Müftülüğümüze bağlı olarak 79 cami 14 Kur’an Kursu bulunmaktadır.Toplam pesonel sayımız 89’dur.