Zonguldak Müftülüğü

07.01.2020

Nurdan ALBAYRAK

İstanbul’da doğdu. İlkokulu Yeni Bosna ilköğretim okulunda, orta ve lise öğrenimini Karamürsel İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1997 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Yüksekokulundan mezun oldu. 1998 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Tahsil sürecinde bir müddet Kur’an Kursu öğreticisi olarak görev yaptı. Hz. Hafsa Rivayetleri başlıklı teziyle 2003 yılında mezun oldu.

Fahri Kur’an Kursu öğreticisi olarak görev yaptı.  2014 yılında Yalova Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Kurumları Yönetimi bölümünden Yüksek Lisans çalışmalarına başladı.

Bu süreçte sosyal içerikli birçok proje yürüttü. Asr-ı saadet döneminde sosyal hayatta kadın ve kadının eğitimi başlığı altında bir makale yazdı.

Sosyal Kişilik İnşasında Değer Temelli Eğitimin Yeri adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Aynı zamanda Kocaeli Belediye Konservatuar Dini Musiki Bölümünden mezun oldu.

2016 yılında ADRB vaizi olarak atandı. 2019 yılına kadar Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bu görevi yürüttü.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen birçok seminer ve eğitim programlarına katıldı. Sosyal hizmet kurumlarıyla koordineli çalışmalar yürüttü. 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca açılmış olan İl Müftü Yardımcılığı sınavında başarılı olarak Zonguldak İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Halen bu görevi yürütmekte olup, evli ve bir çocuk annesidir.