17.08.2021

TASHİH-İ HURUF KURSU

Başkanlığımızca, Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla 2006 yılından bu yana Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezleri ile İl Müftülükleri bünyesinde Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Programı uygulanmaktadır.
Tashih-i Huruf Kursları ile ilgili alandan gelen talepler ve sürece ilişkin uygulama sonuçları çerçevesinde yapılan değerlendirmeler göz önünde bulundurularak; tashih-i huruf kurs programında Başkanlığımızca yapılacak gerekli geliştirme ve güncelleme çalışmaları ile birlikte söz konusu eğitimin "Hüsn-i Tilavet Kursu" adıyla devam ettirilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Buna göre; Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezlerinde uygulanması planlanan Hüsn-i Tilavet kurslarıyla, tilavet bakımından iyi seviyede olan personelin tilavet, musiki, temsili okuma gibi alanlardaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.

Bu itibarla kursiyer seçim sınavı son müracaat tarihi: 26.08.2021; söz konusu sınav ise 31.08.2021 tarihinde yapılacaktır. Tüm personelimize duyurulur.