Zonguldak İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi. Uzun Mehmet Camii avlusunda gerçekleştirilen programa hacı adayları, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile ve ilahi dinletisi ile başlayan programda konuşma yapan İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, hac ibadetinin anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Haccın sıradan bir yolculuk olmadığını vurgulayan Demir, “Ana rahmine düşer düşmez, gönlünüze aşkının düştüğü yere gidiyorsunuz. Allah’a gidiyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
Bu yolculuğun ilahi bir davet olduğuna dikkat çeken Demir, “Haccın hiçbir yolculuğu bizim elimizde olan bir şey değil. Bu yolculuğa normal bir yolculuk olarak bakamazsınız. Allah’a gidiyorsunuz, Allah’ın evini ziyarete gidiyorsunuz.” dedi.
Hacı adaylarına manevi hazırlığın önemini hatırlatan Demir, “O yüzden dünya ile ilgili her şeyi geride bırakarak; kalbinizi ve gönlünüzü Allah’a açarak tövbe, istiğfar, Kur’an ve zikir ile oralara gideceksiniz inşallah.” şeklinde konuştu.
Demir konuşmasının devamında, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar temennisinde bulunarak, “Cenab-ı Allah hayırlı yolculuklar nasip eylesin. Kalbinde Mekke ve Medine hasreti yaşayan kardeşlerimize de en güzel şekilde gidebilmeyi nasip eylesin. Sabahın bereketinde hemşehrileriniz sizleri uğurlamaya geldi. Rabbim onlardan da razı olsun.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından İl Müftüsü İbrahim Halil Demir tarafından dua edildi. Programa katılan vatandaşlar da yapılan duaya eşlik etti. Tekbir ve salavatlar eşliğinde gerçekleştirilen uğurlama sırasında hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşarak helalleşti.
Zonguldak ilinden toplam 283 hacı adayı, kutsal topraklara uğurlandı.